Дишай!

Фотография: Десислава Пламенова

Всичката информация, от която се нуждаеш е в теб, така както в природата ви има лек за всичко. Всичко, което трябва да направиш, е да бъдеш повече в процеса. Влез в потока, дишай! Като дишаш, ти се свързваш с универсалния източник на енергия. Как така понякога ти идват идеи от въздуха, замислял ли си се? Като дишаш дълбоко ти идват идеи. Ти поемаш информация дишайки! Всичката информация е закодирана във фините слоеве на Земята. Просто трябва да умееш да я разкодираш и за това е нужен спокоен ум, който да не ти се натрапва постоянно, както и определено ниво на възприятие, до което да си достигнал.  С други думи, да ти е еволюционно заложено, пък и да се постараеш! Информацията, която притежава голям потенциал, е закодирана по такъв начин, че до нея да достигат само съзнания, постигнали нужното ниво. За замърсени умове тя не е достъпна, за да не бъде използвана по неразумен начин. Дишането повдига честотата на вибрациите на светлинното ти тяло и така ти се приближаваш по честота до нивото, на което тази информация е закодирана и тя вече резонира с теб.

Достъпността на определена информация зависи и от това дали и в цялостен план на Планетата и в обществото е достигнато нужното еволюционно ниво. Ето защо чест е случаят, когато известен брой индивиди достигат почти едновременно до еднакви или сходни идеи. Това често се случва с вашите научни открития и идейни течения в различни области. Всичко е свързано и вие се движите в една посока.

Дишайки, ти навлизаш по-дълбоко. Дишайки, прочистваш тялото си, ума си и мислите си, емоциите си. Прана е жизнената енергия. Да не ти достига въздух е недостиг на енергия, на жизнена сила. Ти я концентрираш и насочваш посредством дъха си. Когато дишането ти е плитко, твоят ум също е плитък. Като дишаш, ти разширяваш своите дробове, така както и своето съзнание. Дълбокото дишане те свързва с универсалния разум и ти ставаш част от потока на енергията. Всъщност ти винаги си част от този поток и всеки и всичко около теб е негова част. Но възпрепятстваш плавното протичане на тази енергия като непрекъснато слагаш бариери на ума. Блокираш и разпиляваш енергията си по различни начини. Колко от нея изразходват повечето хора, за да си създават пречки и след това да се опитват да ги заобикалят постоянно? Ситуации, предизвикващи негативни емоционални реакции – стах, болка, вина, гняв – правят дишането плитко и пресушават запасите ти от енергия. Когато няма съпротива енергията протича и това се проявява като лекота, здраве и изобилие в живота ти. Когато дишаш, ти освобождаваш по един естествен начин това, което твоят ум не може и не иска да пусне. Много от това всъщност няма значение. Животът е отвъд него. Дишането е отвъд него.  Когато не ти достига въздух, всъщност не ти достига любов. Сам не си даваш любов, не я отдаваш навън, не я допускаш обратно.

Движи се с потока. Да се движиш с потока всъщност значи да следваш собствения си поток, собствения си порив! Като вдъхваш живот на нещата, които правиш, на връзката си със света, на отношенията си, ти вдъхваш живот на себе си. Дишайки, ти всъщност се свързваш със себе си. Тази част от теб, която е твоят вътрешен център. Когато изгубиш баланса си, потърси равновесната си точка в своя център. Вътре. Осъзнавай естествения си дъх и ще усетиш фините трептенията на съществото си. Ще ги усетиш как оживяват, как се усилват. Когато срещнеш затруднение просто дишай! Дъхът ти знае откъде да премине. Животът знае как да се случва.